Een Nederlandse landstreek in het zuidoosten van de provincie Noord-Holland. Een oude naam voor Gooiland is ook Naardensland. Genoemd naar Naarden die de enige oude stad is in de regio.

Rij 2 - Afbeelding


Historisch gezien is ‘t Gooi het gebied dat gelegen is tussen de Eem en de Vecht op de hoge zandgronden. Daarbinnen vallen de volgende gemeenten: Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum, Naarden, Bussum. Later is ook het dorp ’s-Graveland toegevoegd.

Het landschap van ‘t Gooi is vrij uniek. Door de heuvelachtige noordelijke uitloper van de Utrechtse Heuvelrugbezit ’t Gooi een hoge zandrug. Dit vormt een zanderig en bosrijk gedeelte, met als hoogste punt de Tafelberg, halverwege Blaricum en Huizen.

In het gebied vind je veel gemengde bossen, prachtige heiden, grasland met zanderijsloten, landgoederen en unieke restanten van hooggelegen akkers en gezamenlijke weilanden. Ook ontzettend mooi zijn de vele heidegebieden die omzoomt zijn met bosranden tot een prachtig onafgebroken landschap met unieke doorkijkjes. Daarnaast zorgen de Loosdrechtse plassen, het Naardermeer, Ankeveenscheplassen, het Gooimeer en het IJsselmeer voor genoeg water in en om het gebied. Dit alles zorgt voor een zeer afwisselend landschap. Prachtig en bijzonder om dit vanuit een luchtballon te mogen ervaren.  

Wij ballonvaren dagelijks boven Midden-Nederland. Ons bedrijf kent Hilversum als haar oorspronkelijke thuisbasis. Ballonvaren boven ’t Gooi is onze expertise en doen we al meer dan 30 jaar. Onze piloten kennen de omgeving als hun eigen broekzak. Heel handig bij het navigeren en ontzettend leuk omdat zij je als gids veel kunnen vertellen over ‘t Gooi.   

Mogelijkheden

Ballonvaren is een unieke, avontuurlijke belevenis. Om deze onvergetelijke ervaring zo goed mogelijk te laten aansluiten op jouw wensen kun je ook kiezen voor een privé ballonvaart boven deze regio. 

Weerscondities

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Op de geplande dag laten we je via een sms en e-mail weten of de ballonvaart doorgaat. Via de e-mail kunt u online inchecken. Na het inchecken ontvang je het exacte tijdstip en de startlocatie van jouw ballonvaart. Wij bepalen de startlocatie aan de hand van de windrichting. Zo ben je altijd verzekerd van de meest gevarieerde route boven de door jouw gekozen omgeving. De startlocatie voor de omgeving ‘t Gooi is vanuit één van de volgende plaatsen: Huizen, Blaricum, Laren en Hilversum, Naarden, Bussum of Vreeland.
This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.