Waar kun je ballonvaren

Ballonvaren is geweldig en voor veel mensen een wens om boven eigen omgeving te ervaren. Maar waar kun je ballonvaren, kan dat ook boven eigen omgeving?

Een luchtballon is enerzijds het meest flexibel omdat het makkelijk te transporteren is, en kan in theorie overal waar een auto kan komen dus opstijgen, heb je een achtertuin van 60x60 meter dan zou een luchtballon daar al kunnen starten. Echter is altijd een vergunning van de gemeente vereist om te mogen starten. Binnen de bebouwde kom mag een luchtballon helaas niet starten evenals nabij natuurgebieden en drukke (snel) wegen. Daarnaast moet er voldoende ruimte in het luchtruim beschikbaar zijn, in de omgeving van Amsterdam bijvoorbeeld is toestemming van de luchtverkeersleeiding noodzakelijk. 

Omdat niet alle locaties zijn toegestaan hebben wij ons standaard aanbod in de regio Amersfoort, Gooi en Utrecht geconcentreerd. In deze regios hebben wij diverse startlocaties beschikbaar waar wij met de meeste windrichtingen kunnen starten. 

Omdat een luchtballon niet kan sturen, zijn we overgeleverd aan de wind. Op de dag van de ballonvaart informeren we je dus pas waar we exact zullen starten. We willen natuurlijk de mooist mogelijke route bieden wanneer je met ons gaat ballonvaren. 
This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.