Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over ballonvaren, jouw vraag nog steeds onbeantwoord, neem contact met ons, we helpen je graag!  

Sinds 2014 is het vrij toegestaan om luchtopnames te maken. Voor die tijd beschikten al onze ballonvaarders al over een speciale ontheffing zodat iedereen foto's kon maken
Luchtballonnen varen met de wind mee en dus weten we nooit exact waar we zullen landen. De hoogte is echter uitstekend te controleren. De gemiddelde vaarhoogte ligt tussen de 150 en 300 meter om een mooi zicht op het landschap te hebben.
In een luchtballon heeft men geen contact met de aarde. Hierdoor wordt ook geen hoogtevrees ervaren, zelfs enkele van onze piloten hebben hoogtevrees maar ervaren dit niet tijdens het ballonvaren.
Ballonvaren is een buitenactiviteit. Kleding wat u aan zou trekken voor een stevige wandeling is uitstekend geschikt voor ballonvaren. Voornamelijk stevig schoeisel is van belang. In de luchtballon is het niet kouder dan op de grond. Nylon kleding raden wij sterk af in verband met de brandbaarheid en slechte ventilatie.
Ballonvaren is geschikt voor jong en oud, kinderen vanaf 1,30 meter kunnen uitstekend over de rand van de mand heen kijken. Oudere passagiers dienen er rekening mee te houden dat u de mand in moet kunnen klimmen met behulp van twee opstapgaten in de zijkant van de mand. Wanneer u van de tweede tree van een trap kunt springen is de landing ook goed te doen.
Op de afgesproken startlocatie maken we over het algemeen voor het eerst kennis met elkaar. De piloot zal u inchecken en informeren over de ballonvaart. Indien gewenst mag u ook meehelpen bij de voorbereidingen van de ballonvaart.
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet toegestaan om in een straal van 50 meter rondom de ballon te roken. Tijdens de ballonvaart mag nooit gerookt worden. Passagiers die onder invloed van alcohol of drugs zijn zullen helaas geweigerd worden.
De ballonvaart duurt gemiddeld een uur. Vanwege klimatologische omstandigheden kan in de meeste gevallen niet veel langer gevaren worden. Het gehele programma van begin tot eind duurt circa 3,5 uur, wij adviseren u om niet direct na de ballonvaart iets te plannen aangezien het programma altijd uit kan lopen.
Ballonvaarten worden altijd in de ochtend (zonsopkomst) en avond (twee uur voor zonsondergang) uitgevoerd. Dit zijn de meest gunstige tijdstippen om te kunnen ballonvaren. Overdags ontstaat thermiek, warmte uitstraling van de aarde, waarbij het niet mogelijk is om te ballonvaren. Genoemde tijdstippen op de website zijn geplande verzameltijden, deze kunnen afhankelijk van de weerscondities een half uur veranderen.
Familie, vrienden en kennissen willen u vast wel een goede vaart wensen. Wij bieden zelfs de mogelijkheid om mee te helpen bij de voorbereiding van de ballonvaart. Ook kunnen belangstellenden achter de volgauto aanrijden en de landing vanaf de grond meemaken (helaas lukt dit niet altijd). Bij de landing is het echter niet direct toegestaan het terrein te betreden, dit kan alleen in overleg met de landeigenaar.
U bent zwanger en wilt ballonvaren? Het is niet verboden om te ballonvaren wanneer u zwanger bent, maar toch zullen wij u weigeren wanneer u >26 weken zwanger bent. Het resultaat van de zwangerschap is toch mooier dan een ballonvaart.
Wanneer je een premium ballonvaart reserveert vaar je gegarandeerd mee in een kleinere luchtballon. Op werkdagen varieert de ingezette luchtballon grootte van 4 tot 8 personen en in de weekenden van 6 tot 10 personen

Wil je ook een prachtige ballonvaart meemaken?

Wacht niet langer en boek vandaag nog.

This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.