Utrecht

De oorsprong van de stad Utrecht ligt bij het stichten van een fort. Op de plaats van het fort bevindt zich nu het huidige Domplein. In 1254 werd begonnen met de bouw van de Domkerk, ongeveer 400 jaar later werd het middenschip verwoest door een tornado. Het Domplein scheidt vandaag de dag nog steeds de Domtoren en de kerk. Vanuit de lucht is de Domtoren een markant punt. De binnenstad omsluit de toren en is magisch om vanaf boven te mogen bewonderen!

De binnenstad van Utrecht is door middel van de Oudegracht verbonden met de Kromme Rijn en met de Vecht. Dit was vroeger een belangrijke handelsroute. Vandaag de dag worden deze wateren nog steeds druk gebruikt. De kromme Rijnstreek is ook bekend om de vele fruitboomgaarden, prachtige kastelen en mooie landgoederen. Dit maakt ballonvaren in de omgeving Utrecht niet alleen ontzettend mooi maar ook heel dynamisch.

In de Kromme Rijnstreek liggen de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk.

Wij varen dagelijks boven Midden-Nederland. Onze piloten kennen de omgeving als hun eigen broekzak. Heel handig bij het navigeren en ontzettend leuk omdat zij je als gids veel kunnen vertellen over Utrecht en omgeving.


Mogelijkheden

Ballonvaren is een unieke, avontuurlijke belevenis. Om deze onvergetelijke ervaring zo goed mogelijk te laten aansluiten op jouw wensen kun je ook kiezen voor een privé-ballonvaartboven deze regio. 

Weerscondities

Ballonvaren is een weersafhankelijke activiteit. Op de geplande dag laten we je via een sms en e-mail weten of de ballonvaart doorgaat. Via de e-mail kunt u online inchecken. Na het inchecken ontvang je het exacte tijdstip en de startlocatie van jouw ballonvaart. Wij bepalen de startlocatie aan de hand van de windrichting. Zo ben je altijd verzekerd van de meest gevarieerde route boven de door jouw gekozen omgeving. De startlocatie voor de omgeving Barneveld is vanuit één van de volgende plaatsen: Amersfoort, Barneveld, Doorn, Leusden, Nijkerk, Soest, Veenendaal, Voorthuizen of Woudenberg.

Wil je ook een prachtige ballonvaart meemaken?

Wacht niet langer en boek vandaag nog.

This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.