Historie Mee Omhoog Ballonvaarten


Mee Omhoog Ballonvaarten is een professioneel ballonvaartbedrijf in het midden van Nederland. De oorsprong van het bedrijf ligt bij Rob Wiegers (1950).

In 1982 kwam Rob voor het eerst in aanraking met ballonvaren. Rob ontmoette Henk Brink, destijds één van de eerste ballonvaarders van Nederland. Rob was dat jaar begonnen met het verbouwen van zijn boerderij. In ruil voor zijn diensten heeft Henk hem leren ballonvaren en hem een heteluchtballon gegeven, de PH-ELS.

Rob had zijn passie gevonden. Hij is destijds naar Engeland vertrokken voor extra lessen. In Nederland stond het ballonvaren nog in de kinderschoenen. Door de lessen in Engeland kon hij vaardigheden opdoen die in Nederland nog minder bekend waren. In 1985 behaalde Rob zijn brevet en startte hij zijn luchtballonvaartbedrijf in Hilversum.

Rob heeft inmiddels al heel veel uren (> 5000) in de lucht doorgebracht. In de jaren 80 was het weer stabieler. Je kon vaker varen en veelal ook meerdere keren per dag. Al deze ervaring is ook een basis voor de Nederlandse ballonvaart vandaag de dag. Rob heeft tientallen piloten opgeleid en daarmee veel ballonvaarders in Nederland aangestoken met het virus. Rob’s ballonavonturen zijn eindeloos. Van opstijgen op het museumplein tot een tussenlanding op Schiphol. Vraag Rob naar zijn avonturen, hij vertelt je er graag over.    

Rob Wiegers en Niels Kon

In Juni 2016 heeft Rob het bedrijf overgedragen aan zijn (stief)zoon Niels Kon. Niels was al jaren werkzaam binnen het familiebedrijf en het ballonvaren is hem met de paplepel ingegoten. Het bedrijf kan nog steeds rekenen op de meest ervaren ballonvaarder van Nederland, want Rob is nog dagelijks actief als ballonvaarder. 

Persoonlijk en kwaliteit

Ons ballonvaartbedrijf is ontstaan vanuit passie. We willen deze mooie passie graag met jou delen. Daarom vinden wij het belangrijk om je vragen altijd persoonlijk te beantwoorden. Wij nemen graag de tijd, want jouw ballonvaartavontuur begint al bij het eerste contact.

Een ballonvaart maken is een hele belevenis. Tijdens je ballonvaart wil je optimaal kunnen genieten van alles om je heen. Wij beschikken over een jonge, flexibele vloot met veel ruimte in de mand. Je hebt altijd vrij zicht en je kunt veilig en comfortabel genieten van jouw ballonvaart!   

Ons team

Rij 2 - Afbeelding
This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.