Welke leeftijd mag je ballonvaren

Natuurlijk wil je graag ballonvaren met mensen die je lief zijn. We begrijpen dan ook dat je zult afvragen bij welke leeftijd je mee omhoog mag.

 

Onze ballonvaart passagiers varieren van .. tot 104 jaar oud. Maar het verschilt per persoon of je, al kan, of nog kan, ballonvaren. Er is geen wettelijke beperking ten aanzien van leeftijd om te kunnen ballonvaren.

 

Wij hanteren een minimale lengte van 1,30 meter voor kinderen. De rand van de luchtballonmand is gemiddeld 1,15 meter hoog. Kleine kinderen kunnen dus beperkt over de rand van de mand heen kijken en zullen sneller verveeld raken. Los daarvan kunnen kleine kinderen zich tijdens de landing bezeren wanneer zij tegen de rand van de mand stoten of zich onvoldoende vast houden.

 

Een maximale leeftijd is ook niet van toepassing, echter een goede fysieke gesteldheid is wel vereist. Om in de luchtballon in te stappen moet u ervan uitgaan dat dit niet via een deur gaat, maar middels opstapgaten in de zijkant van de mand. Ook zijn er geen zitplaatsen in de luchtballon mand, dus een uur staan is onoverkomelijk. Een krukje kan ter ondersteuning worden meegevoerd, geef dit echter wel bij je reservering aan. Tijdens de landing dien je goed vast te houden aan de touwlussen en de knieen te buigen om de “impact” van de landing op te vangen.

This website is not optimized for Internet Explorer.
Go to www.luchtballonvaart.com for a fully working optimized website.